čtvrtek 24. května 2012

Předváděcí vaření Miele

Zúčastnila jsem se předváděcího vaření Miele v parní troubě. Potraviny během procesu neleží ve vodě jako při běžném vaření, tudíž se z nich nevyluhují cenné vitamíny. Také chuť zůstává perfektně zachována. Můžete regulovat množství i teplotu páry. Menu pro nás připravil šéfkuchař Michal Veréb, který momentálně vaří v Chateau St. Havel. Byla to pro mě zajímavá a obohacující zkušenost. Zelenina upravená v parní troubě chutnala výborně.




Vepřová panenka zabalená ve slanině, s máslovou jarní zeleninou, pažitkovými bramborami připravenými v páře a tymiánové demi-glace



Studená jahodová polévka s nočkem vanilkového mascarpone


Recept na jahodovou polévku: poměry surovin jsem nezjišťovala, ale hravě si s nimi poradíte a pomocníky vám budou vaše chuťové pohárky.

Suroviny: 
Polévka
jahody
portské víno
cukr

Nočky
mascarpone
moučkový cukr
semínka z jednoho vanilkového lusku

Postup:
Polévka
Jahody krátce prohřejte s troškou cukru v kastrůlku, po chvíli podlejte portským vínem a opět krátce povařte. Neprodlužujte zbytečně jejich dobu na vařiči, jinak zešednou a ztratí svou červenou barvu. Poté směs rozmixujte, následně propasírujte a dejte vychladit do lednice.

Nočky
Mascarpone vyšlehejte s troškou moučkového cukru a semínky vanilkového lusku. Poté pomocí dvou polévkových lžic tvarujte nočky a rovnou je vkládejte do misek s vychlazenou polévkou.
Obměnou může být např. tvaroh vyšlehaný s cukrem a mátou, bude osvěžující.

Servírujte polévku v mističkách a dozdobte ji kousky jahod a moučkovým cukrem.


Menu bylo skvěle sestaveno i připraveno a chutnalo výborně.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...