pondělí 6. února 2012

Medové lívance se skořicovým máslem

Dnes jsem dostala obrovskou chuť na lívance. Zapátrala jsem ve starých číslech Apetitu a jeden recept si lehce upravila. Výsledek mě chuťově velice uspokojil:-)

Suroviny:
100 ml smetany
160 ml mléka
2 vejce - zvlášť bílky a žloutky
1 ČL nastrouhané citrónové kůry
1 ČL vanilkového extraktu
25 g změklého másla
60 ml medu
160 g hladké mouky
1 ČL prášku do pečiva
máslo na smažení

Skořicové máslo:
100 g změklého másla
skořice podle chuti (cca 1/4 ČL)
40 - 50 ml medu

Postup:
Všechny suroviny na skořicové máslo dáme do misky a šleháme, dokud směs není krásně hladká.

Těsto zpracujeme jednoduše. Do misky dáme všechny ingredience kromě mouky, prášku do pečiva a bílků. Směs dobře promícháme, můžeme si pomoci ručním šlehačem. Pokud není máslo dostatečně změklé a tvoří  v těstě hrudky, je možné dát celou směs na chvíli do mikrovlnné trouby. Následně ke směsi prosejeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a zapracujeme. Nakonec opatrně vmícháme bílky, které jsme si zvlášť ušlehali.

Lívance smažíme z obou stran na másle a podáváme se skořicovým máslem, které chutná báječně..na teplých lívancích se začne rozpouštět a vytvoří tak sladkou omáčku.



2 komentáře:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...